New Recordings

News

Premier Solo de Concert by Jean-Baptiste Singelée as played by Glenn Van Looy

August 21 2016    > Read more
Walking on Music by Roger Derongé played by Glenn Van Looy

August 21 2016    > Read more
All music from our latest catalogue is available in the link underneath.
http://www.bandpress.be/sheetmusic/30/

 

 

 

August 13 2016    > Read more
Band Press 2016-2017

Band Press Catalogus 2016-2017 - 20160812113706.jpg

August 12 2016    > Read more
August De Boeck en zijn werken voor blaasorkest. Nieuwe dubbelCD, nieuw boek.

 

foto De Boeck - 20151102152905.jpg

Foto - Jean-Paul Van der Elst

Reeds in 2011 werd in de monografie ‘August De Boeck (1865-1937) Componist’ een oproep gedaan om een oeuvrecatalogus samen te stellen die onontbeerlijk is voor de verdere studie van de muziek van De Boeck. Luc Vertommen is de eerste die concreet op dat verzoek is ingegaan voor wat de blaasmuziek betreft. Een nieuwe dubbel CD met het complete werk van De Boeck uitgevoerd door Brassband Buizingen en het Musique Militaire Grand-Ducale uit Luxemburg en het boek met een extra cd met historische opnames zal op vrijdag 9 oktober worden voorgesteld.

De Boeck had de kunst om zijn talent ten dienste te stellen van de amateurmuziekbeoefening. Zonder moeite kroop hij in de huid van de minder goed of zelfs nauwelijks geschoolde muziekbeoefenaar. Heel trefzeker schatte hij het niveau in van het muziekleven onder de Merchtemse kerktoren. Dit resulteerde onder andere 48 werken voor blaasorkest waaronder dertien cantates.

Luc Vertommen heeft door zijn jarenlange opzoekingen niet alleen verloren gewaande partituren gevonden maar ook briefwisseling waarbij heel wat mysteries uit het verleden konden worden opgelost.

Frank Teirlinck, archivaris van het August De Boeckcomité Merchtem

 

 

Het nieuwe boek en de dubbelCD met het volledige oeuvre van August De Boeck (Brassband Buizingen en het Musique Militaire Grand-Ducale uit Luxemburg) werden op vrijdag 9 oktober 2015 in het August De Boeck-huis te Merchtem voorgesteld.  Na de opening door schepen David De Valck kon het publiek achtereenvolgens luisteren naar een inleiding door Frank Teirlinck, het verhaal rond de blaasmuziek van August De Boeck verteld door Luc Vertommen en het verhaal rond de brouwerij Boon en zijn banden met Merchtem door Frank Boon.

Het volledige verslag van deze boeiende avond van Jean-Paul Van der Elst (medewerker Goeiedag) kan je nalezen via de volgende link:

http://www.goeiedag.be/merchtem/2015/10/nieuw-boek-en-dubbel-cd-august-de-boeck/

 

 

 

 

August De Boeck had de kunst om zijn talent ten dienste te stellen van de amateurmuziekbeoefening. Probleemloos kon de ‘grote’ componist een andere hoed opzetten.  Dit resulteerde onder andere in werken voor blaasorkest en een reeks cantates.   Zijn levenslange vriendschap met zijn leeftijdsgenoot en oud-leraar Paul Gilson zal er zeker ook toe bijgedragen hebben om muziek voor blaasorkest te componeren.

Luc Vertommen zorgde voor de uitgave of heruitgave van zowat alle partituren met muziek voor harmonie en fanfare van August De Boeck en verrichtte hier pionierswerk. Luc Vertommen heeft door zijn jarenlange opzoekingen niet alleen verloren gewaande partituren gevonden maar ook briefwisseling waarbij heel wat mysteries uit het verleden konden worden opgelost.

Het boek (225 p.) verteld in zes hoofdstukken het volledige verhaal van de liefde van August De Boeck voor het blaasorkest.  Na een beknopte biografie volgt een algemeen beeld van zijn werken voor blaasorkest en zijn muzikale banden met zijn geboortedorp Merchtem.  In een volgend hoofdstuk volgt het verhaal van het onderzoek naar zijn manuscripten en uitgegeven werken voor blaasorkest en voor het eerst een volledige werkenlijst.  Extra bonus is een CD met historische opnames met werken voor blazers.

Het boek is dus niet enkel en alleen voor geïnteresseerden in blaasmuziek bestemd maar voor allen die meer willen weten over het leven van August De Boeck en zijn merkwaardige verbondenheid met het muziekleven in Merchtem.

‘Een mooie realisatie voor het August De Boeckjaar in 2015 bij de 150ste verjaardag van zijn geboorte.’

Frank Teirlinck, archivaris van het August De Boeckcomité Merchtem

Zowel de dubbelCD (20 euro) als het boek (30 euro) zijn verkrijgbaar via de Cultuurdienst van de Gemeente Merchtem, Gemeentehuis (tweede verdieping)  Nieuwstraat 1 - T. +32 (0) 52 381181 
cultuur@merchtem.be of via de uitgever (band.press@telenet.be)

 

 


 

November 02 2015    > Read more
All music from our latest catalogue is available in the link underneath.

http://www.bandpress.be/sheetmusic/25/

September 24 2015    > Read more
Band Press 2015-2016

Band Press 15-16 - 20150807125835.jpg

August 07 2015    > Read more
Steven Mead Euphonium Song Book Volume II

NEW ! AVAILABLE NOW
DUE TO GREAT SUCCESS OF THE FIRST VOLUME – VOLUME TO IS WAITING FOR ALL EUPHONIUM PLAYERS
Again a perfect selection of 25 works, both beautiful lyrical music and some technical challenges.

Euphonium Song Book 2 - 20150106150221.jpg

 

January 06 2015    > Read more
Luc Vertommen opent missing episodes

Een vorstelijk uitgave, voor wie het boek ter hand neemt dat als titel draagt Some missing episodes in brass (band) history, geschreven door Luc Vertommen. Het werk is buitengewoon fraai uitgevoerd en ook letterlijk een boek van gewicht.

December 10 2014    > Read more
Buma Brass Awards '14
De BBA zullen dit jaar uitgereikt worden aan Danny Oosterman en de Belg Luc Vertommen die beide hun sporen in de blaasmuziek ruimschoots verdiend hebben.
Beiden hebben met name een belangrijke bijdrage geleverd aan repertoireontwikkeling voor hafabra-orkesten. 
De uitreiking vindt plaats  op zaterdag 6 december in de Spiegel te Zwolle tijdens een concert in het kader van Herfstwind. (http://www.hrfstwnd.nl/)
Ter gelegenheid van het Adolphe Sax jaar is er voorafgaande aan het concert een expositie met oude instrumenten, afbeeldingen, boeken etc. Tevens zijn enkele internationaal bekende solisten benaderd om te soleren op zowel oude als hedendaagse koperen blaasinstrumenten.
October 28 2014    > Read more


Example: March of the Belgium Paratroops


Sorry, your browser does not support javascript!